Q&A Sportclubs

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen van sportclubs over de AH Schaatsactie. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd het Sport Supportteam een berichtje sturen.

Ga naar je clubprofiel

Mijn schaatsactiviteiten zijn niet zichtbaar op AH Schaatsactie, hoe kan dit?

Doorloop de volgende stappen om te kijken of je zichtbaar bent op www.ahschaatsactie.nl:

 1. Heb je schaatsactiviteiten aangemaakt?
 2. Hebben alle activiteiten een groen vinkje?
 3. Is de locatie correct toegevoegd in het clubprofiel?
 4. Na het opslaan duurt het minimaal 30 minuten voordat de schaatsactiviteiten zichtbaar zijn.

Waarschijnlijk heb je nog geen trainer / contactpersoon ingevuld. Omdat de sporters die op jouw club komen waarschijnlijk nieuw én niet bekend met de omgeving zijn, is het verplicht om hier een trainer of contactpersoon in te vullen. De sporters krijgen via een mailtje te weten bij welke trainer of contactpersoon zij zich kunnen melden om lekker te gaan schaatsen. Als je geen trainer of contactpersoon invult, is de sportactiviteit niet compleet en is jouw schaatsactiviteit niet zichtbaar voor de AH Schaatsactie. Zorg dus dat je alle vakken van de schaatsactiviteiten hebt ingevuld! 

De handleidingen zijn te vinden via deze link. Hier vind je alles om je clubprofiel aan te maken en je activiteiten te beheren. Heb je ook al een kijkje genomen op ons YouTube kanaal? Hier vind je instructievideo's voor beide handleidingen!

Hoe werkt de AH Schaatsactie?

Klanten krijgen vanaf maandag 29 januari t/m zondag 18 februari bij aankoop van wisselende stamppotgroente en stamppotaardappelen 1 AH Schaatscredit. De AH schaatscredit is een code die op een on-pack sticker staat. Met deze schaatscredit kunnen klanten op www.ahschaatsactie.nl een gratis schaatsles boeken bij de deelnemende schaatsvereniging en schaatsscholen. De schaatslessen kunnen geboekt worden tot en met 1 april. Via het online systeem schrijven de klanten zich in per schaatsactiviteit en krijgen de gegevens van de trainer/club. De schaatsclub krijgt daarbij de gegevens van de sporter, zodat ze beiden met elkaar kunnen communiceren indien nodig.

De AH Schaatsactie start op maandag 29 januari en eindigt op zondag 18 februari. In deze periode krijgen klanten bij aankoop van wisselende stamppotgroente en stamppotaardappelen 1 AH Schaatscredit. De AH schaatscredit is een code die op een on-pack sticker staat. Met deze schaatscredit kunnen klanten een gratis schaatsles boeken bij de deelnemende schaatsverenigingen en schaatsscholen. De klant registreert zich bij de betreffende schaatsactiviteit via www.ahschaatsactie.nl. Het registreren via een zoek- en boeksysteem en het volgen van gratis schaatsactiviteiten kan t/m 1 april 2018. Een klant kan zoveel codes verzilveren als hij wil.

Alle organisaties (verenigingen, stichtingen, sportlocaties, commerciële sportaanbieders, etc) en personen (denk aan buurtsportcoaches) die schaatssport-activiteiten aanbieden. 

Inhoudelijke vragen over de AH Schaatsactie kan je mailen naar clubsupport@nocnsf.nl. Je kan ook contact opnemen met de contactpersoon binnen je eigen bond of organisatie. Deze gegevens staan op www.clubprofiel.nl.

Als je sportclub niet te vinden is op sport.nl dan is de locatie van de sportclub waarschijnlijk niet goed ingevuld. Ga naar www.clubprofiel.nl en verwijder eerst je huidige locatie. Voeg dan opnieuw jouw locatie toe aan het clubprofiel.

Voorafgaand aan de actie kunnen schaatsclubs zich aanmelden en hun activiteiten zelf in het systeem zetten. Op 29 januari gaat de AH Schaatsactie van start in alle AH-winkels in Nederland. Klanten krijgen tot en met 18 februari bij aankoop van wisselende stamppotgroente en stamppotaardappelen 1 AH Schaatscredit. Met de credits kunnen ze tot en met 1 april gratis schaatslessen boeken bij de deelnemende schaatsclubs.

Alle Albert Heijn winkels zijn deelnemer aan de AH Schaatsactie (m.u.v. AH to go winkels) en klanten kunnen in deze vestigingen actieproducten met de code kopen.

Er is via de website een toolkit met communicatiemiddelen beschikbaar. Bekijk hier de toolkit.

Als je in de chat zit kun je links onderin de chatwidget op ‘Opties’ drukken. Daarna klik je op ‘Bestand verzenden’ en zo kan je een bijlage toevoegen!

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het maken van een clubprofiel voor www.sport.nl.

Ook deelnemen aan de AH Schaatsactie is geheel kosteloos.

Deelname aan de AH Schaatsactie is vrijwillig. Het biedt verschillende mogelijkheden voor de club, zoals:

 • Promotie: Door de actie kan de club via de Albert Heijn meer bekendheid genereren in de buurt en tevens de sport promoten.
 • Werving nieuwe leden: Het is een uitgelezen kans om gericht nieuwe leden te werven. Denk aan specifieke doelgroepen.
 • Toetsen van nieuwe activiteiten: De actie is ook geschikt om (potentieel) nieuw aanbod te toetsen. Bij voldoende animo kunnen de schaatsactiviteiten worden voortgezet of uitgebreidt.
 • Vervullen van een maatschappelijke rol: De schaatsclubs die zich inzetten voor hun buurt kunnen de AH Schaatsactie gebruiken om de schaatsactiviteiten te promoten bij mensen dicht bij hen in de buurt.

Sporters mogen 3 keer schaatsen bij eenzelfde schaatsclub. Spreken schaatsclub en sporter tijdens die lessen gezamenlijk af dat de sporter vaker welkom is met de schaatscredits, dan kan dat.

De gemaakte kosten voor de organisatie van de sportactiviteit worden niet vergoed. Ga als sportclub slim om met faciliteiten die beschikbaar zijn binnen de bestaande structuur. Wel bieden we online hulp om zo goed mogelijk deel te kunnen nemen aan de AH Schaatsactie.

Het logo mag maximaal 150 x 150 pixels zijn. Om het logo in het juiste formaat te krijgen kun je via www.fotoverkleinen.nl het logo kleiner maken.

De handleidingen zijn te vinden via deze link. Hier vind je alles om je clubprofiel aan te maken en je activiteiten te beheren. Heb je ook al een kijkje genomen op ons YouTube kanaal? Hier vind je instructievideo's voor beide handleidingen!

Hoeveel deelnemers kunnen maximaal deelnemen aan een schaatsactiviteit?

De schaatsclub bepaalt zelf hoeveel plaatsen per schaatsactiviteit beschikbaar zijn. Dit kan per schaatsactiviteit / per week verschillen. Het is afhankelijk van de beschikbare capaciteit van de schaatsclub en de activiteit. Het is van belang dat men goed nadenkt over het beschikbaar aantal plaatsen per schaatsactiviteit, zodat dit goed ingevuld wordt op www.clubprofiel.nl en de schaatsclub ook daadwerkelijk zoveel deelnemers kan ontvangen. Borgen van kwaliteit is net zo belangrijk als het aanbieden van voldoende momenten.

Het is mogelijk op het schaatsactiviteiten tussentijds aan te passen op www.clubprofiel.nl. Om de AH Schaatsactie tot een succes te maken, is het belangrijk dat bij aanvang van de actie zoveel mogelijk schaatsactiviteiten zichtbaar zijn op www.ahschaatsactie.nl.

Sporters kunnen dan vanaf het begin plekken reserveren. Mocht er veel vraag zijn naar een bepaalde activiteit en wil de club extra activiteiten of plekken aanbieden dan kunnen die extra activiteiten worden toegevoegd. Daarnaast kan het aantal beschikbare plaatsen per activiteit tussentijds verhoogd worden.

Nee, dat is niet mogelijk. Schaatsclubs nemen belangeloos deel aan de AH Schaatsactie. Daar staat tegenover dat een club zich kan promoten via de communicatie-uitingen rondom deze actie.

Waarschijnlijk heb je nog geen trainer / contactpersoon ingevuld. Omdat de sporters die op jouw club komen waarschijnlijk nieuw én niet bekend met de omgeving zijn, is het verplicht om hier een trainer of contactpersoon in te vullen. De sporters krijgen via een mailtje te weten bij welke trainer of contactpersoon zij zich kunnen melden om lekker te gaan schaatsen. Als je geen trainer of contactpersoon invult, is de sportactiviteit niet compleet en is jouw schaatsactiviteit niet zichtbaar voor de AH Schaatsactie. Zorg dus dat je alle vakken van de schaatsactiviteiten hebt ingevuld! 

Dit komt doordat de hoofdboeker die het telefoon- en noodnummer invoert ook voor vrienden kan boeken. Hiervoor hoeven zij voor de vrienden alleen hun naam en het e-mailadres op te geven. Dus het telefoon en noodnummer van de vrienden zijn hetzelfde als die van de hoofdboeker van de activiteit! 

De schaatsclub kan zelf bepalen op welke momenten en voor welke doelgroep een bepaalde schaatssport wordt aangeboden. Voordat je als club schaatsactiviteiten communiceert via www.clubprofiel.nl is het van belang na te gaan welke doelgroep jij als club wilt bereiken.

Het is de bedoeling dat sporters na de lessen lid of klant kunnen worden. Het aanbieden van schaatsactiviteiten voor een doelgroep waar je als club een wachtlijst voor hebt is dus af te raden, tenzij je een manier kunt verzinnen om ze daarna toch lid te laten worden.     

Via www.ahschaatsactie.nl melden deelnemers zich aan voor een specifieke schaatsactiviteit. De schaatsclub kan op www.clubprofiel.nl per activiteit een overzicht zien van de deelnemers en de contactgegevens.

De leeftijdscategorieën die je kunt kiezen zijn slechts een indicatie. Je kunt het beste in de titel van de schaatsactiviteit zetten om welke leeftijden het gaat.

Bijvoorbeeld: Ijshockey 6-9 jaar.

Tussen het opslaan van de sportactiviteit en het zichtbaar worden op www.ahschaatsactie.nl zit 30 minuten. Mocht het daarna nog niet zichtbaar zijn, check dan of je sportactiviteit compleet is en of je locatie klopt. Heb je dit allemaal gecheckt en ben je nog niet zichtbaar? Neem dan contact op met het Sport Supportteam! 

Schaatsclubs kunnen op verschillende manieren potentiële sporters laten kennismaken met de schaatssport(club). Het is belangrijk dat de club nadenkt of de schaatsactiviteiten aansluiten bij de behoefte van de specifieke doelgroep en dat de schaatsactiviteit goed georganiseerd wordt. Voorbeelden van schaatsactiviteiten zijn:

 • Bestaande trainingen openstellen
 • Nieuw trainingsmoment organiseren
 • Clinic
 • Open toernooi
 • Nieuwe activiteit (bijvoorbeeld een nieuw product waarvan de schaatsclub tijdens de AH Schaatsactie wil toetsen of dit aanslaat bij de specifieke doelgroep).

Per ingevoerde activiteit op www.clubprofiel.nl kan een minimaal aantal deelnemers worden opgegeven. Als dit aantal op een door de schaatsclub van tevoren bepaald moment niet is gehaald, wordt de activiteit automatisch geannuleerd. De ingeschreven deelnemers ontvangen hiervan een bericht.

Doorloop de volgende stappen om te kijken of je zichtbaar bent op www.ahschaatsactie.nl:

 1. Heb je schaatsactiviteiten aangemaakt?
 2. Hebben alle activiteiten een groen vinkje?
 3. Is de locatie correct toegevoegd in het clubprofiel?
 4. Na het opslaan duurt het minimaal 30 minuten voordat de schaatsactiviteiten zichtbaar zijn.

Sporters krijgen bij het boeken van een activiteit een bevestiging van inschrijving in hun mailbox. Deze kunnen ze digitaal op de telefoon laten zien of uitgeprint meenemen.