Recept: boerenkool kalkoen stamppot

BENODIGDHEDEN:

  • 1 kilo AH kruimige aardappel
  • 500 gram AH gesneden boerenkool
  • 200 gram waterkers
  • 50 gram gezouten macadamia noten
  • Rode wijn
  • 2 klontjes AH roomboter ongezouten
  • 2 stukken kalkoenfilet
  • 6 plakjes AH excellent serranoham
  • Olijfolie extra vierge
  • Een scheutje balsamico azijn

 

BEREIDINGSWIJZE

Stap 1: Aardappelen schilderen, in kwart snijden en onderzetten met water en zout. Voeg eventueel een blaadje laurier toe. Voeg de waterkers en boerenkool toe en kook dit met deksel op de pan tot de aardappel en boerenkool gaar is. 

Stap 2: Strooi ondertussen wat zout en peper over de kalkoenfilets en bak ze in boter totdat ze bijna gaar zijn. Haal de kalkoen uit de pan en giet wat wijn bij de braadboter. Laat dit kort koken en voeg er een scheutje balsamico azijn aan toe. Roer het kort door met een lepel tot gladde jus. Snij de kalkoenfilets in de lengte in 2 en rol ze op in de seranno ham. Laat dit rusten.

Stap 3: De boerenkool afgieten als deze gaar is en kort stampen met een eetlepel grove mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4: Verdeel de boerenkool over de vier borden. Halveer de kalkoen rollen en dresseer twee mooie stukken per persoon naast de boerenkool. Strooi over de boerenkool de macadamianoten, wat plakjes radijs en de takjes waterkers. Verwarm de jus en voeg wat olijfolie toe. Dit geheel even doorroeren en over het vlees schenken.