Zoete-aardappelstamppot met rucola

HOOFDGERECHT • 4 PERS. • 30 MIN. • LACTOSEVRIJ

INGREDIËNTEN

• 750 g zoete aardappelen 
• 1 kg kruimige aardappelen 
• 1 kleine teen knoflook 
• 2 el mayonaise
• 1 el (olijf)olie 
• 400 g kibbeling (koelvers, AH*)
• 40 g rucola

KEUKENMATERIAAL

• pureestamper

BEREIDINGSWIJZE

1 Schil en snijd de zoete en kruimige aardappelen in gelijke stukken en kook in een ruime pan water in 15 min. gaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. 

2 Pers ondertussen de knoflook en meng met de mayonaise en 1 el water. 

3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de kibbeling in 6 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Giet ondertussen de aardappelen af en bewaar een kopje kookvocht.

4 Stamp de aardappelen tot  een grove puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Schep de rucola erdoor. Verdeel de stamppot en kibbeling over de borden. Schep op elk bord een lepel knoflookmayonaise. 

BEVAT  p.p. 640 kcal • 24 g eiwit  • 19 g vet, waarvan 2 g verz. • 89 g  kool hydraten • 2.1 g zout • 8 g vezels 

Prijs p.p. € 2.55 

*  De tag lactosevrij geldt uitsluitend bij gebruik van de AH Kibbeling (schaal, koelvers).