Zuurkoolstamppot met paddenstoelen

HOOFDGERECHT • 4 PERS. • 30 MIN. • ZONDER VLEES/VIS • GLUTENVRIJ

INGREDIËNTEN

• 3 tenen knoflook
• 1,2 kg iets kruimige aardappelen
• 750 g verse zuurkool (schaal)
• 4 uien
• 1 bakje verse dragon (15 g)*
• 400 g paddenstoelen voor pasta (schaal 200 g)
• 45 g boter
• 100 ml halfvolle melk
• 2 el fijne mosterd**
• 75 g Parmigiano Reggiano poeder (bakje 90 g)

KEUKENMATERIAAL

•  pureestamper

BEREIDINGSWIJZE  

1  Pel de knoflook. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water samen met 2 tenen knoflook in 20 min. gaar. 

2  Spoel ondertussen de zuurkool in een zeef onder koud stromend water. Kook in 15 min. in een laagje water op laag vuur. 

3  Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en de uien in halve ringen. Snijd de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de kastanje- champignons uit de paddenstoelenmix in kwarten.

4  Verhit 15 g boter in een hapjespan en bak de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de helft van de dragon en alle paddenstoelen toe en bak 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

5  Verwarm de melk in een steelpan (of in de magnetron). Giet de aardappelen met de knoflook af, doe terug in de pan en stamp fijn met de pureestamper. Giet de zuurkool af en meng met de melk, mosterd, Parmigiano Reggiano, de rest van de boter en de rest van de dragon door de puree. Serveer de zuurkoolstamppot met de gebakken paddenstoelen. 

TIP  Je kunt de verse dragon ook vervangen door 2 tl gedroogde dragon.

BEVAT  p.p. 475 kcal • 18 g eiwit  • 16 g vet, waarvan 10 g verz. • 59 g kool hydraten • 2.4 g zout • 13 g vezels 

Prijs p.p. € 3.40

* Dit product is verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl.
** De tag glutenvrij geldt uitsluitend bij gebruik van een fijne mosterd.