IJshockey

IJshockey is de snelste teamsport ter wereld. De sport is gebaseerd op teamwork, discipline en snelheid. De bedoeling van het spel is om te scoren door de puck in het doel van de tegenstander te schieten. De spelers gebruiken een stick met een vrij groot plat vlak. Het blad van de stick is gekromd waardoor er nauwkeuriger en harder geschoten kan worden. IJshockey is een geweldige sport om naar te kijken, maar eraan meedoen is nog beter. 

Fysiek

IJshockey wordt gespeeld op een ijsbaan van 30 bij 60 meter. Een wedstrijd duurt drie keer twintig minuten. Zuivere speeltijd welteverstaan: bij ieder fluitsignaal wordt de klok stopgezet. Tussen de periodes is er een kwartiertje pauze.Een team bestaat uit maximaal twintig spelers en twee doelverdedigers (goalies). De teams starten elk met vijf spelers en een goalie op het ijs, maar als een speler straf krijgt, kan het gebeuren dat een team maar met drie of vier spelers op het ijs is. IJshockey is een fysieke sport. Fysiek contact hoort erbij. Voor de veiligheid zijn hier uiteraard duidelijke regels voor. Spelers die te ruw zijn in hun spel worden bestraft. 

Voor kinderen

IJshockey is een uitstekende sport voor kinderen. De sport biedt hun de mogelijkheid om hun behendigheid, sterkte en coördinatie te ontwikkelen en geeft een boost aan hun zelfvertrouwen, sportiviteit en zelfrespect. Het belangrijkst is evenwel dat kinderen enorm van ijshockey genieten op een positieve, gezonde en veilige manier. De NIJB biedt samen met de internationale ijshockeybond (IHF) een programma aan om kinderen kennis te laten maken met ijshockey. Dit programma leert kinderen de basisvaardigheden van het spel in een niet-competitieve omgeving, zodat ze veilig hun eerste stappen als ijshockeyspeler kunnen maken.

Bekijk het aanbod ijshockey